WLAN voor Werkspot BV

WLAN is een kritisch bedrijfsmiddel voor Werkspot BV dat ondanks eerdere pogingen van leveranciers niet goed functioneerde. Vervolgens heeft Werkspot BV gevraagd een oplossing te bieden. PB Company heeft vervolgens uitgebreid vooronderzoek gedaan met o.a. een Site Survey, Frequentie Analyse en het vaststellen van de capaciteit behoefte.

Het bleek de omgeving zeer uitdagend vanwege de vele sterke wisselende radio's en stoorbronnen uit de omgeving. Daarom was het wenselijk dat het WLAN in staat was om zich automatisch en snel aan te passen aan veranderingen in de omgeving waarbij ook de invloed van andere storingsbronnen wordt gecompenseerd. Ook moest de installatie duurzaam zijn en zeer eenvoudig kunnen meegroeien met de snelle groei van Werkspot BV.

Uiteindelijk is er gekozen voor Cisco Aeronet Accespunten met een Clean Air faciliteit welke volledig aan de boven gestelde eisen voldoet en geen extra inzet van het systeembeheer vergt. De bekabeling is door de huis installateur verzorgd waarna PB Company de apparatuur heeft geplaatst en ingeregeld.

Vanaf de installatie heeft het geheel probleemloos gefunctioneerd en volgens onze klant “Boven verwachting”.